Pienlainaa 50 – 1000 €

Pienlaina on nimitys, joka käsittää periaatteessa kaikki noin 50-500 euron suuruiset pikavipit. Muita nimityksiä tämän kokoluokan lainoille ovat mm. pikalaina, pikaluotto ja hetilaina. Voimme ajatella, että pienlainat ovat vain pienikokoisia kulutusluottoja. Jotkut yritykset tarjoavat näitä lainoja aina 1000-2500 euroon saakka. Tällöin olisi kuitenkin parempi puhua jo kulutusluotoista.

OK Money myöntää 18-20 -vuotiaille 50-450 euroa ja yli 23-vuotiaille jopa 1000 euroa pienlainaa. Laina-aika vaihtelee aina 14 päivästä kolmeen kuukauteen eli 90 päivään saakka. OK Money on useissa tutkimuksissa sijoittunut Suomen parhaimpien vippifirmojen joukkoon. OK Money myöntää pienlainaa myös Tapiolan tilille.

pikavippi

PikaVippi.fi tarjoaa lainaa yli 18-vuotiaalle 50-300 euroa. Pikavippi.fi:ssä voit itse valita jokaiselle lainalle maksuajan itse. 50-100 euron vipeille voit valita 14 päivästä 2 kuukauteen, 200 eurolle 14-90 päivää ja 300 euron vipille aina 14 päivästä jopa 6 kuukauteen saakka. Pikavippi.fi on yksi alan edullisimmista ja luotettavimmista palveluista.

 

Vippi.fi on perinteinen suomalainen lainayritys. Se on tunnettu ja luotettava palvelu, joka myöntää alle 20 vuotiaille 50-100 euron pikavippejä, ja vanhemmille myös isompia lainoja. Lainan suuruus kasvaa sen mukaan, kuinka monta vippiä olet aikaisemmin maksanut ajallaan takaisin.

 

Koska Internet on nykyään pullollaan erilaisia pikalainoja tyrkyttäviä yrityksiä, on tärkeää ottaa selvää lainapalvelusta. Tämä käy kätevästi tutustumalla esimerkiksi tällä sivustolla esiteltäviin pienlainayrityksiin. Olemme valinneet listauksiimme vain ja ainoastaan hyväksi todettuja ja luotettavia suomalaisia toimijoita.

Tärkeintä pienlainojen kanssa toimittaessa, on tunnistaa omat lainatarpeet ja erottaa, milloin vippaaminen on fiksua ja milloin täysin turhaa. Turhaa lainaa ei kannata ikinä ottaa. Lisäksi kuluttajan tulee aina muistaa, että hän on itse vastuussa omasta taloudestaan ja omista raha-asioistaan. Me emme tällä sivustolla vastaa lainojen aiheuttamista ongelmista tai kuluista – emme suorista emme välillisistä. Olet siis itse täysin velvollinen ottamaan selvää siitä, millainen pienlaina soveltuu juuri sinun tarkoituksiisi, vai soveltuvatko pienlainat tarkoitukseesi ollenkaan.

Mikäli jätät pienlainan maksamatta, joudut kärsimään myös seuraamukset: Tavallisesti ensimmäisenä saat maksumuistutuksen. Mikäli maksu pitkittyy yhä, saatetaan laina viedä perintään. Joudut tällöin maksamaan kaikki ylimääräiset perintäkulut, muut vastaavat kulut ja luonnollisesti kertyneet korot. Periaatteessa tällaisissa tilanteissa kyseessä on virallisesti sopimusrikkomus.

Alunperin pienlainat saivat alkunsa Yhdysvalloissa, jossa niitä kutsuttiin palkkapäivän lainoiksi. Tämä tarkoitti sitä, että lainaa otettiin kulujen kattamiseksi kesken kuukauden, mutta laina maksettiin takaisin palkkapäivänä – kun tilillä oli taas katetta. Emme kuitenkaan suosittele tätä käytäntöä kenellekään. Pienlaina rantautui Suomeen 2005, jolloin Suomessa ensimmäiset viralliset pienlainayritykset aloittivat toimintansa.

Nykyään pienlaina-alaa säädellään useilla eri laeilla. Uusin muutos esimerkiksi vaatii kaikkia pienrahoitusyhtiöitä rekisteröitymään erikseen muodostettuun rekisteriin. Ilman rekisterimerkintää, ei voi myöskään myöntää pienlainoja. Lisäksi aikaisemmin voimaan tulleet lait kieltävät muun muassa lainojen myöntämisen yöaikaan. Suomen laki määritteleekin pienlainojen sallituksi myöntämisajankohdaksi kello 7 ja 23 välisen ajan. Useimmat yritykset ovat tämän aikataulun ulkopuolella hakemuksia kuitenkin vastaan. Lähetetyt hakemukset käsitellään vasta seuraavana aukiolopäivänä lain sallimissa rajoissa.

Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä pienlainoista, voit vapaasti kommentoida alla olevalla kommentointilomakkeella.